9/7/14

Βραζιλία - Γερμανία 1-7... Σοκ και δέος!

Σοκ και δέος! Οι Γερμανοί πέτυχαν το.... 7ο ποδοσφαιρικό θαύμα, ντρόπιασαν τους Βραζιλιάνους στο «σπίτι» τους και το 7-1 περνάει στην ιστορία! Θρύλος ο Κλόζε!! 

 
Το Μινεϊράο έγινε τόπος... ντροπής για τη Σελεσάο, οι οπαδοί της αποθέωσαν τους Γερμανούς και το 7-1 περνά στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές τραγωδίες για τη Βραζιλία. Η ομάδα του Λεβ έκανε ό,τι ήθελε, έσπασε ρεκόρ, ενώ ο Κλόζε έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει 16 γκολ σε Μουντιάλ. Τα «πάντσερ» ήταν απίστευτα, σκόρπισαν... τρόμο και πέτυχαν κάτι... απίθανο, τέσσερα γκολ σε έξι λεπτά!

Κοσμογονία
Ούτε στο χειρότερο τους εφιάλτη δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι Βραζιλιάνοι το ημίωρο του τρόμου! Οι γερμανικές μηχανές άλωσαν το Μινεαϊράο και φρόντισαν να κάνουν πλάκα στους ανήμπορους να αντιδράσουν Βραζιλιάνους. Οι εμπνεύσεις του Σκολάρι απέτυχαν παταγωδώς, ο «Γερμανός» Ντάντε ήταν... εκτός γηπέδου, ο Φερναντίνιο έμεινε στο ματς με την... Κολομβία, ο Μαϊκόν δεν μπορούσε να... δει τον Οζίλ και ο Λουίς Γκουστάβο έγινε παιχνίδι στις ορέξεις των «πάντσερ».

Η απουσία του Τιάγκο Σίλβα τεράστια, ο Φρεντ ακούμπησε τη μπάλα μόνο όταν έκανε τη σέντρα (!!) και οι Γερμανοί χωρίς το φόβητρο στα μετόπισθεν ξεχύθηκαν μπροστά και άρχισαν από το 11' το δικό τους πάρτι. Ο Κεντίρα έκανε τα πάντα, ο Κρόος δεν είχε αντίπαλο και ο Κλόζε φρόντισε να γράψει ιστορία! Πέντε γκολ σε 30 λεπτά και τα «πάντσερ» έσπασαν ό,τι ρεκόρ ήταν διαθέσιμο. Εγιναν η πρώτη ομάδα άλλωστε που σκοράρει πέντε φορές σε ένα 45λεπτο!
Πάρτι με το... καλημέρα!
Το πρώτο... αναγνωριστικό πεντάλεπτο ανήκε στη Βραζιλία, η Γερμανία όμως μέτρησε τον αντίπαλο και φρόντισε στο 11' να ανοίξει το σκορ! Τα λάθη στον άξονα έφεραν την Γερμανία στην επίθεση και από το κόρνερ του Κρόος ο Μίλερ άνοιξε το σκορ πολύ εύκολα, φτάνοντας έτσι τα 5 γκολ στη διοργάνωση. Η Σελεσάο προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Λαμ πήρε την ταυτότητα του Μαρσέλο στη... μοναδική φάση των Βραζιλίας στο α' μέρος. Τα «πάντσερ» έβρισκαν χώρους, επιτίθονταν κατά κύματα, με τον Φερναντίνιο να είναι θεατής στην «παράσταση» του αντιπάλου.
Ο εφιάλτης της Σελεσάο
Ετσι, στο 23' η Γερμανία έκανε πλάκα στην αντίπαλη άμυνα και ο Κλόζε έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας το 16ο γκολ σε Μουντιάλ, αφήνοντας έτσι πίσω του τον Ρονάλντο. Ο εφιάλτης μόλις είχε αρχίσει για τους Βραζιλιάνους! Ενα λεπτό αργότερα ο Κρόος έπιασε τη σουτάρα για το 3-0! Η Σελεσάο τα είχα χαμένα, ο Οσκαρ έτρεχε... μάταια και ο Λουίζ προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Ο Κεντίρα έκανε απίθανη δουλειά και στο 26' από δική του ασίστ ο Κρόος στην 50η συμμετοχή με τη Γερμανία διπλασίασε τα τέρματά του για το 4-0. Ο μέσος της Ρεάλ πάντως χρωστούσε κάτι στον εαυτό του και στο 29' έκλεισε τον χορό των τερμάτων για το α' μέρος. Μάλιστα, αυτά τα τέσσερα γκολ έξι λεπτά δεν είχε ξαναγίνει σε Παγκόσμιο Κύπελλο!Τα «πάντσερ» έγιναν η πρώτη ομάδα που πετυχαίνουν πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο, ενώ η Βραζιλίαη τρίτη μετά από Ζαΐρ, Αϊτή που δέχεται τόσα σε 45 λεπτά.
Το πάλεψε, αλλά για λίγο...
Ο Σκολάρι άρχισε το β΄ μέρος με δυο αλλαγές, έβγαλε εκτός τον... ανύπαρκτο για 45 λεπτά Φερναντίνιο, αλλά και τον εξαφανισμένο Χουλκ, περνώντας στο ματς Παουλίνιο και Ραμίρες. Οι Γερμανοί πάντως απογοητεύτηκαν βλέποντας τον Χούμελς να μην μπορεί να συνεχίσει λόγω ενοχλήσεων στον τένοντα. Η Βραζιλία προσπάθησε να σταθεί απέναντι στις έντονες αποδοκιμασίες, αλλά ο Νόιερ ήταν εξαιρετικός τόσο απέναντι στον Όσκαρ όσο και κόντρα στον Παουλίνιο.
Την διέσυρε ο Σίρλε
Ο Κλόζε αποθεώθηκε στην αλλαγή του και ο αντικαταστάτης του, ο Σίρλε φρόντισε να βάλει ξανά μπροστά τις γερμανικές μηχανές! Ο Σέζαρ ήταν... μόνος, έσωσε δυο φορές, αλλά δεν μπόρεσε να περιορίσει τη διάλυση. Λαμ και Μίλερ σέρβιραν στον Σίρλε ο οποίος στο 69' και το 79'... ανάγκασε όσους Βραζιλιάνους είχαν απομείνει στο Μινεϊράο να αποθεώσουν την ομάδα του Λεβ. Η Γερμανία έγινε η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει εφτά γκολ σε ημιτελικά, ενώ η Βραζιλία υπέστη την πιο βαριά ήττα στην ιστορία της (0-6 το 1920 από την Ουρουγουάη). Οι Γερμανοί δεν έσβησαν τις μηχανές και ο Οζίλ έχασε μοναδική ευκαιρία στο 90' να πετύχει και όγδοο γκολ.
Γκολ χωρίς... χειροκρότημα!
Ο Οζίλ το έχασε, όχι όμως και ο Οσκαρ. Ηταν, δεν ήταν σε θέση οφσάιντ, ο μοναδικός Βραζιλιάνος που το πάλεψε... κατάφερε να κερδίσει τον Νόιερ και να διαμορφώσει το 7-1! Η Βραζιλία υπέστη την πιο ντροπιαστική ήττα στην ιστορία της, η Σελεσάο υποκλίθηκε στα «πάντσερ» που πάνε με απίστευτη ψυχολογία στον Τελικό της Κυριακής. 

MVP Ολοι τους ήταν υπέροχοι. Ο Λεβ και οι παίκτες του έκαναν το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία τους, διέλυσαν κάθε αμυντικό σύστημα του Σκολάρι και το 7-1 ντρόπιασε τη Σελεσάο. Ο Κλόζε έγραψε ιστορία, ο Κεντίρα έκανε πλάκα σε Φερναντίνιο, Κρόος και Λαμ απίστευτοι και ο Σίρλε με δυο γκολ έβαλε τη σφραγίδα στη διάλυση της γηπεδούχου. Ακόμα και ο Νόιερ φρόντισε να κατεβάσει ρολά όταν για ένα δεκάλεπτο αισθάνθηκε πίεση. 
POINT Ο Σκολάρι είχε... εμπνεύσεις και η Γερμανία ορέξεις. Τα πάντσερ έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους στην απίστευτη πίεση των αντιπάλων και τα τέσσερα γκολ σε έξι λεπτά ήταν ο ποδοσφαιρικός τους θάνατος! Ο Κεντίρα με τον Κρόος έκαναν τρελά πράγματα και κάθε επίθεσή τους ήταν γκολ...
STAT ATTACK Τα περισσότερα γκολ σε Μουντιάλ τα έχει η Γερμανία με 223, ξεπέρασε τα 2000 τέρματα στην ιστορία (2006) της, έγινε η πρώτη που πέτυχε τόσα σε ημιτελικό! Ο Κλόζε έφτασε τα 16 αφήνοντας πίσω του τον Ρονάλντο. Αντίθετα, η Βραζιλία υπέστη τη χειρότερη ήττα της από το 1920 και την ήττα από την Ουρουγουάη και έγινε η τρίτη μετά από Αϊτή, Ζαΐρ που δέχεται πέντε γκολ στο α' μέρος....
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Μια από τις ιστορικότερες ποδοσφαιρικές βραδιές η αποψινή στο Μινεϊράο. Οι γερμανικές μηχανές δεν σταμάτησαν, οι Βραζιλιάνοι ήταν χαμένοι από το πρώτο λεπτό και η απουσία δυο παικτών ήταν στις βασικές αιτίες της κατάρρευσης. Χωρίς ηγέτη στο γήπεδο, χωρίς φόβητρο στην αντίπαλη άμυνα και οι επιθέσεις των Γερμανών σκόρπιζαν φόβο και τρόμο! Σούπερ Κρόος, Κεντίρα, τεράστιος ο Μίλερ με τον Κρόος και το 7-1 θα μείνει ανεξίτηλο για πάντα στις μνήμες όλων των ποδοσφαιρόφιλων! 
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Βραζιλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Μαρσέλο, Νταβίντ Λουίζ, Ντάντε, Μαϊκόν, Λουίς Γκουστάβο, Φερναντίνιο (46’ Παουλίνιο), Μπερνάρντ, Όσκαρ, Χουλκ (46’ Ραμίρες), Φρεντ 
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς (46’ Μερτεζάκερ), Μπόατενγκ, Λαμ, Κεντίρα (76’ Ντράξλερ), Σβαϊνστάιγκερ, Κρος, Εζίλ, Μίλερ, Κλόζε (58’ Σίρλε) 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me