7/2/14

Βικτώρια Νούλαντ: «Ποιος τη γ... την Ευρωπαϊκή Ένωση»!

Οι ΗΠΑ θέλουν να βγάλουν την Ε.Ε. «έξω από το παιχνίδι», αναφέρουν βρετανικά δίκτυα
  • Οι ΗΠΑ θέλουν να βγάλουν την Ε.Ε. «έξω από το παιχνίδι», αναφέρουν βρετανικά δίκτυα

Απίστευτοι διάλογοι Αμερικανών διπλωματών που απαξιώνουν την Ε.Ε και το ρόλο της στην κρίση στην Ουκρανία – Το «Fuck EU» της Βικτώρια Νούλαντ προκαλεί την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη «Ποιος τη γαμ..ει την Ευρωπαϊκή Ένωση» !

Σε ένα άκρως προσβλητικό και απαξιωτικό σχόλιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, λίγους μόλις μήνες πριν τις Ευρωπαϊκές Εκλογές, προέβη η υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Βικτώρια Νούλαντ σε μια ιδιωτική συζήτηση με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία, που διέρρευσε από ρωσικές πηγές.

Η... «σύμμαχος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρία Νούλαντ, ακούγοντας τον πρεσβευτή της χώρας της στην Ουκρανία να τις εξηγεί την κατάσταση στη χώρα και τις ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ρωσικές παρεμβάσεις, εξέφρασε ξεκάθαρα τις απόψεις των ΗΠΑ για την Ε.Ε λέγοντας, «ποιος τη γ.. την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η κυρία Νούλαντ, υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για την Ευρώπη, συνομιλούσε με τον πρεσβευτή της χώρας της στο Κίεβο ο οποίος της εξηγούσε πως  οι παραβιάσεις στοιχειωδών δικαιωμάτων των διαδηλωτών από το ουκρανικό καθεστώς του Βίκτορ Γιανουκόβιτς δεν θα μείνουν αναπάντητες από την Ε.Ε.

Η κυρία Νούλαντ με ψυχροπολεμικό ύφος απαξίωσε την Ε.Ε. λέγοντας, «ποιος τη γ... την Ε.Ε».

Σε εκείνο το σημείο ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ ακούγεται να γελά και να συμφωνεί με την προϊστάμενο του.

Ήδη η μεγαλύτερη μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου, από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία κάνει λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και για πλήρη απαξίωση του ρόλου της Ε.Ε στην κρίση της Ουκρανίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me