30/9/13

US Markets Market Movers Dow 30 NASDAQ 100 Sectors

Stocks close lower as government shutdown looms, but log solid gains for September and Q3


Published: Monday, 30 Sep 2013 | 4:00 PM ET

By: | CNBC.com Stock Market Writer


















Stocks finished sharply lower Monday, as the budget impasse in Washington threatened the first government shutdown in nearly 17 years, but major indexes still capped a rocky month and quarter with robust gains.
(Read more: Here comes the DC shutdown: What you need to know

Stocks took another leg lower in the final half hour of trading after one House Republican member told CNBC that there will be no clean spending bill tonight, marking a government shutdown likely.
Political turmoil in Italy also curbed investor sentiment after Silvio Berlusconi, the leader of the center-right party, ordered a number of his ministers to resign from the cabinet on Saturday, throwing the government into chaos.

Name Price Change %Change
DJIA Dow Jones Industrial Average 15129.67
-128.57 -0.84%
S&P 500 S&P 500 Index 1681.55
-10.20 -0.60%
NASDAQ Nasdaq Composite Index 3771.48
-10.12 -0.27%

Scripta Manent - Παρασκήνιο από τον Κομφούκιο...

«Επιχείρηση - Επιστρέψτε»! Ποιοι πολιτικοί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ανακαλούνται στα... όπλα!

www.sportandbusiness.gr





ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!  

Κίνηση πολλών μεγατόνων, με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση- Επιστρέψτε σπίτι σας», βρίσκεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «S&B»' σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο την ενδυνάμωση της κυβέρνησης σε νευραλγικά πόστα, στα οποία πλέον απαιτείται πολιτική και όχι τεχνοκρατική διαχείριση!


Ένα πολιτικό σχέδιο, το οποίο καταστρώθηκε περί τα τέλη του 2012, με αρχές του 2013, τίθεται τώρα σε πλήρη εφαρμογή, από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, οι οποίοι θέλουν πάση θυσία και να εκμεταλλευτούν τη θετική για αυτούς συγκυρία, μετά τη σύλληψη του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να στελεχώσουν την κυβέρνησή τους, με δοκιμασμένα πολιτικά στελέχη, τα οποία σήμερα βρίσκονται - ηθελημένα ή όχι ή λόγω προσωπικών συγκυριών - παροπλισμένα και μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις, που απαιτούν πολιτική και όχι τεχνοκρατική διαχείριση.


Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές, από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, το πρώτο όνομα που αναφέρεται, είναι αυτό του Γιώργου Σουφλιά, καθώς ο πολύπειρος Λαρισαίος πολιτικός έχει αναρρώσει πλήρως, από την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του.


Κρίνεται μάλιστα, τόσο από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, όσο και από αυτό του κ. Βενιζέλου, ότι είναι ο μόνος αυτή τη στιγμή που μπορεί να αναλάβει την πολιτική διαχείριση των όποιων οικονομικών αποφάσεων πρέπει να ληφθούν, καθώς το σημερινό οικονομικό επιτελείο, δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία σε πολιτικό ή μη μόνον σε τεχνοκρατικό επίπεδο. Άλλωστε, το κεντρογενές στίγμα, που πάντοτε εξέπεμπε ο κ. Σουφλιάς, του προσδίδει ευρύτερο κύρος, πολύ πέραν των κομματικών συνόρων της Ν.Δ.


Κάλεσμα «επιστροφής στο σπίτι», έχουν όμως και άλλα στελέχη της Ν.Δ., όπως ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Σαλαγκούδης - για τον οποίο λέγεται ότι ετοιμάζεται ειδικό και διευρυμένο χαρτοφυλάκιο, με επιτελικές αρμοδιότητες στα ενεργειακά θέματα, που κατέχουν ήδη μείζονα θέση στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.


Το ίδιο κάλεσμα, αφορά και στον πρώην υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος έχει μεν ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, για ορισμένες αποφάσεις της, αλλά ποτέ δεν έπαψε να λειτουργεί εποικοδομητικά και για την παράταξή του και για τη χώρα. Υπάρχουν σκέψεις και για 2-3 ακόμα στελέχη της Ν.Δ., αλλά κρίνεται ότι ακόμα είναι νωρίς να «στοχοποιηθούν», καθώς πρέπει να προηγηθούν άλλα γεγονότα.


Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, τώρα, συζητώνται «αξιόπιστα πρόσωπα», κυρίως του Σημιτικού περιβάλλοντος, αλλά όχι μόνο, τα περισσότερα των οποίων δεν αντιμετωπίζονται εχθρικά, κάθε άλλο μάλιστα, καθώς κάποια εξ αυτών έχουν ταχθεί - δημόσια ή ιδιωτικά - υπέρ μίας ευρύτερης συνεργασίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, αναφέρονται τα ονόματα των Απόστολου Κακλαμάνη, Τάσου Γιαννίτση, Γιώργου Φλωρίδη, Φίλλιπου Σαχινίδη και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ενώ για την Άννα Διαμαντοπούλου, δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες και από τα δύο στρατόπεδα.


Σημειωτέον ότι το σχέδιο ''Επιστροφή στο σπίτι'', τίθεται σε εφαρμογή τώρα, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι από τον χειρισμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται με ένα ισχυρό πλεονέκτημα στα χέρια της και θέλει να το αξιοποιήσει με ένα μπαράζ ενεργειών, με στόχο τόσο την πραγματική ενδυνάμωσή της σε κυβερνητικό επίπεδο, όσο και σε πολιτικό, πιστεύοντας ότι έτσι αποδυναμώνονται περαιτέρω τα επιχειρήματα και η πειθώ του ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθεί να επιζητά την προσφυγή στις κάλπες.


Το βλέμμα όμως όσων ομνύουν στο προαναφερόμενο σχέδιο, δεν μπορεί να μη φτάνει μακρύτερα, όχι μόνο μέχρι την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας, αλλά μέχρι και τις επόμενες εκλογές - ευρωεκλογές, δημοτικές, γιατί όχι και τις βουλευτικές...

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

Χ.Α.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα(;)...






Η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία του μήνα, αλλά και του χρηματιστηριακού εννεαμήνου. Ο Σεπτέμβριος αποδείχθηκε τρίτος συνεχόμενος ανοδικός μήνας, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει μηνιαία κέρδη 12,77% και τον Τραπεζικό κέρδη 6,29%. 



Η ολοκλήρωση του εννεαμήνου, βρήκε τον Γενικό Δείκτη με κέρδη 11,69% και τον Τραπεζικό με απώλειες 33,9%. Με τις μεγαλύτερες απώλειες η Eurobank (-90,73%).



FLEXO: Η αποχώρηση χαρτοφυλακίου από το χαρτί της θα δώσει ευκαιρίες σε μεσοπρόθεσμους επενδυτές για μία καλή απόδοση, χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο... Με μία προυπόθεση... αν την βρουν κάτω από τα 2,8000 ευρώ.

 



ΦΛΕΞΟ: Δεν έχει δανεισμό (ανέρχεται σε 11,2 εκατ. ευρώ με τα ταμειακά διαθέσιμά της στα 15,7 εκατ.). Συμπλήρωσε 5 στη σειρά μείον και από τα 3,9000 έκλεισε στα 2,9400 ευρώ( -5,5% με 16.700 τμχ και προσφορές μετά το κλείσιμο).

  • Μείωση κερδών στο 6μηνο από 1,63 σε 1,07 εκατ. λόγω κυρίως αναβαλλόμενης φορολογίας. Πάντως στο β' τρίμηνο πήγε καλύτερα απότι στο περυσινό σε κέρδη και ebitda...

Έκτακτη σύσκεψη με τη τρόϊκα στις 3 τα ξημερώματα - http://arouraios.gr

Η σύσκεψη σκοπό έχει να διερευνήσει εάν ορθώς οι εργαζόμενοι τίθενται σε καθεστώς απόλυσης ή αν πρέπει να προηγηθούν τα στάδια της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας.
Φυσικά από τα παραπάνω τίποτα δεν ισχύει, απλά θέλαμε με ένα τρανταχτό παράδειγμα να σας θυμίσουμε την απόλυτη αδιαφορία της πολιτείας (αλλά και των ΜΜΕ – ακόμη και πριν του Χρυσή Αυγή Gate) για τον ιδιωτικό τομέα που μετράει ήδη εκατομμύρια ανέργων λόγω της ύφεσης.
Η κυβέρνηση θυμάται τις επιχειρήσεις, μόνο για φόρους, χαράτσια, κρατήσεις και πρόστιμα…
- See more at: http://arouraios.gr/2013/09/ektakti-siskepsi-me-ti-troika-stis-3-ta-ksimeromata/#sthash.gMOUYvMe.dpuf

Έκτακτη σύσκεψη με τη τρόϊκα στις 3 τα ξημερώματα - http://arouraios.gr

21:57Έκτακτη σύσκεψη με τη τρόϊκα στις 3 τα ξημερώματα

  • 1333


mitsotakisΈκτακτη σύσκεψη με τη τρόϊκα στις 3 τα ξημερώματα θα έχουν οι κ. Μητσοτάκης και Χατζηδάκης με στελέχη της τροϊκας αλλά και τη συμμετοχή του ίδιου του Πρωθυπουργού μέσω τηλεδιάσκεψης, για το κλείσιμο των Sprider Stores.
Η επιχείρηση από αύριο κλείνει και μοιραία απολύει τους 780 εργαζομένους της.
Η σύσκεψη σκοπό έχει να διερευνήσει εάν ορθώς οι εργαζόμενοι τίθενται σε καθεστώς απόλυσης ή αν πρέπει να προηγηθούν τα στάδια της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας.
Φυσικά από τα παραπάνω τίποτα δεν ισχύει, απλά θέλαμε με ένα τρανταχτό παράδειγμα να σας θυμίσουμε την απόλυτη αδιαφορία της πολιτείας (αλλά και των ΜΜΕ – ακόμη και πριν του Χρυσή Αυγή Gate) για τον ιδιωτικό τομέα που μετράει ήδη εκατομμύρια ανέργων λόγω της ύφεσης.
Η κυβέρνηση θυμάται τις επιχειρήσεις, μόνο για φόρους, χαράτσια, κρατήσεις και πρόστιμα…
- See more at: http://arouraios.gr/2013/09/ektakti-siskepsi-me-ti-troika-stis-3-ta-ksimeromata/#sthash.gMOUYvMe.dpuf

Δημήτρης Λιαντίνης

«Να υπάρχεις Ελληνικός δηλώνει τέσσερες
τρόπους συμπεριφοράς.
 
Ότι δέχεσαι την αλήθεια που έρχεται μέσα
από τη φύση· όχι την αλήθεια που φτιάχνει
το μυαλό των ανθρώπων.

Ότι ζεις σύμφωνα με την ηθική της γνώσης·
όχι με την ηθική της δεισιδαιμονίας και των
προλήψεων.

Ότι αποθεώνεις την εμορφιά· γιατί η εμορφιά
είναι δυνατή σαν το νου σου και φθαρτή σαν
τη σάρκα σου.

Και κυρίως αυτό: ότι αγαπάς τον άνθρωπο.

Πως αλλιώς! Ο άνθρωπος είναι το πιο τραγικό
πλάσμα μέσα στο σύμπαν».

Δημήτρης Λιαντίνης – "Τα Ελληνικά"

NEWS DESK


NEWS DESK

 

 



H μάνα του Πατέλη στο τέλος μάζευε γκλομπς, στιλέτα, πτυσσόμενα μαχαίρια και τα έπαιρνε σπίτι της

H μάνα του Πατέλη στο τέλος μάζευε γκλομπς, στιλέτα, πτυσσόμενα μαχαίρια και τα έπαιρνε σπίτι της

Με ανάγκασαν να πάρω 30 κάμψεις ενώ με κλωτσούσε στα πλευρά

Μια εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη το 1995 και η Χρυσή Αυγή

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, 10/4/2013

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής «ανταλλάσσει επιχειρήματα»
 
 
Οι ναζιστές ως τηλεαστέρες
Γράφει ο Ιός
Δεν είναι ο Γιώργος Τράγκας ο πρώτος δημοσιογράφος που προσέφερε τόσο απλόχερα τον τηλεοπτικό του χώρο για την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής, καλώντας τέσσερα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης στο στούντιο του ΣΚΑΪ.
Τα πρωτεία στην πρόκληση ανήκουν στον Γιάννη Πρετεντέρη, τον ίδιο που φρόντισε από τη δική του στήλη στο «Βήμα» να εξισώσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, μέσω της άθλιας ειρωνείας περί «Ζωής Κασιδιάρη». Ο κ. Πρετεντέρης είχε προλάβει πριν από 18 χρόνια να παρουσιάσει τον Μιχαλολιάκο και τους υποτακτικούς του σε μια επεισοδιακή εκπομπή που σφράγισε τη νεότευκτη τότε ιδιωτική τηλεόραση.
Ηταν Μάιος του 1995 και συμπληρώνονταν πενήντα χρόνια από τη λήξη του Β” Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Γιάννης Πρετεντέρης επέλεξε να γιορτάσει την ιστορική επέτειο παρέα με τον Μιχαλολιάκο, τον Πλεύρη, και αρκετούς ομοϊδεάτες τους. Η εκπομπή «Τέλος Εποχής» του ΑΝΤ1, την οποία παρουσίαζε, είχε θέμα τον «φασισμό όχι ως ιστορία, τον φασισμό ως επικαιρότητα», ενώ προσκεκλημένοι ήταν και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Χρήστος Γιανναράς, και ο Ελληνας Εβραίος Σαμ Νεχαμά, ο οποίος επέζησε από τα στρατόπεδα του Αουσβιτς Μπίρκεναου και του Μπούχενβαλντ.
 
Αποχώρηση και γιουχαΐσματα
Η εκπομπή έμεινε ιστορική για τον πρόωρο τερματισμό της, όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών αποχώρησε από το πλατό κάτω από τα γιουχαΐσματα των προσκεκλημένων Χρυσαυγιτών και τις διαβεβαιώσεις του Πλεύρη πως «όλος του ο όγκος αξίζει για σαπούνι και τίποτα παραπάνω».
 
Ο Γιάννης Πρετεντέρης υποδέχεται τον Μιχαλολιάκο στο στούντιο του ΑΝΤ1 τον Μάιο του 1995, υπό το βλέμμα του Πλεύρη. Ηταν η αρχή
Ο Γιάννης Πρετεντέρης υποδέχεται τον Μιχαλολιάκο στο στούντιο του ΑΝΤ1 τον Μάιο του 1995, υπό το βλέμμα του Πλεύρη. Ηταν η αρχή
Ο Πρετεντέρης παρουσίασε τον φίρερ της Χρυσής Αυγής με τη γνωστή γαλατική του ευγένεια: «Ο κ. Μιχαλολιάκος, γενικός γραμματέας της οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μία οργάνωσις για την οποία κ. Μιχαλολιάκο πρέπει να πούμε συχνά έχει αναφερθεί στον Τύπο ως μία οργάνωσις, η οποία πλησιάζει τις νεοφασιστικές ή τις ανάλογες ιδέες. Θα έχετε την ευχέρεια να μας εξηγήσετε τι είναι αυτά ακριβώς εις τα οποία πιστεύετε, για να μπορέσουνε και οι τηλεθεατές να διαμορφώσουνε τη γνώμη τους για όλα αυτά που λέγονται». Ακολούθησε πλούσια συζήτηση («ανταλλαγή απόψεων γύρω από την ιστορική αναγκαιότητα της δημοκρατίας», θα τη χαρακτηρίσει κάποια στιγμή ο παρουσιαστής, που φρόντισε πάντως να διευκρινίσει πως ο ίδιος «δεν μετέχει στη συζήτηση» για το αν οι διανοούμενοι είναι «σαπιοκοιλιές» και αν «το ελληνικό έθνος μεγαλουργεί μόνο υπό μη δημοκρατικά καθεστώτα»).
Ανάμεσα στους αστέρες που διέπρεψαν σ’ αυτή την «ανταλλαγή απόψεων» διακρίναμε τον μετέπειτα πρωτεργάτη της δολοφονικής επίθεση στους δύο φοιτητές έξω από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, Αντώνη («Περίανδρο«) Ανδρουτσόπουλο, που ανέλυσε τα «εγκλήματα της Δημοκρατίας» και τον Χρήστο Παππά, ιδρυτικό στέλεχος επίσης της Χρυσής Αυγής, που καλούσε πιεστικά τον Θεόδωρο Πάγκαλο να… αυτοκτονήσει επειδή «κατέρρευσε ο κομμουνισμός», ενώ υπερασπιζόταν με πάθος τους ηγέτες της χούντας, στους οποίους βέβαια συγκαταλέγεται και ο πατέρας του, επίσης υποψήφιος της Χρυσής Αυγής.
 
Ο Χρήστος Παππάς σε στιγμές φασιστικής λογοδιάρροιας, αρκετά χρόνια προτού τον προδώσει η ακράτειά του στην είσοδο του Mega
Ο Χρήστος Παππάς σε στιγμές φασιστικής λογοδιάρροιας, αρκετά χρόνια προτού τον προδώσει η ακράτειά του στην είσοδο του Mega
Ο Παππάς είναι σήμερα βουλευτής Επικρατείας και η τελευταία του επαφή με τον Πρετεντέρη ήταν στις 25 Μαρτίου, όταν κατούρησε την είσοδο του καναλιού Mega, όπου εργάζεται ο δημοσιογράφος. Στην εκπομπή του 1995, πάντως, ο Γιάννης Πρετεντέρης θα περιοριστεί σε σποραδικές εκκλήσεις «να πέσει λίγο η ένταση και να συζητήσουμε πολιτισμένα, σαν πολιτισμένοι πολίτες πολιτισμένης χώρας». Κάποια στιγμή που η εκπομπή πλησίαζε στο τέλος της και είχε ήδη φανεί ότι το «κοινό» βρίσκεται πιο κοντά στις απόψεις των Μιχαλολιάκου-Πλεύρη, ο Πάγκαλος αισθάνθηκε υποχρεωμένος να αναρωτηθεί μεγαλόφωνα προς τον οικοδεσπότη της εκπομπής: «Κύριε Πρετεντέρη, η σύνθεση της αίθουσας είναι παράδοξη. Δεν ξέρω πώς προέκυψε».
 
Γενικόλογες συστάσεις από ΕΣΡ
Το ζήτημα έφτασε και στο ΕΣΡ, το οποίο προέβη σε μια γενικόλογη σύσταση να αποφεύγονται του λοιπού παρόμοιες εκπομπές που «προκαλούν το δημόσιο αίσθημα», διότι «διατυπώθηκαν ακραίες απόψεις εναντίον της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, τις οποίες συνδαύλισε ένα ακροατήριο, που παρουσίασε εικόνα φανατισμού».
Ο «Περίανδρος» Ανδρουτσόπουλος με κοστούμι τηλεόρασης, λίγο πριν φορέσει τη στολή του φαλαγγάρχη
Ο «Περίανδρος» Ανδρουτσόπουλος με κοστούμι τηλεόρασης, λίγο πριν φορέσει τη στολή του φαλαγγάρχη
Απαντώντας δυο μέρες αργότερα σε ερώτημα του Ιού, ο Θεόδωρος Πάγκαλος συνόψιζε την τραυματική εμπειρία του από την εκπομπή και έθετε ένα πλαίσιο για την αντιμετώπιση του λόγου των φασιστών από τη δημοκρατία: «Δεν μπορώ να είμαι αντίθετος με το να υπάρχουν, να δρουν ελεύθερα και να εκφράζονται ακόμα και οι εχθροί της δημοκρατίας, όπως είναι οι ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις. Αν όμως γίνεται έμμεση νομιμοποίηση των θέσεών τους και εν τέλει αναγνωρίζονται ως υπεύθυνοι πολιτικοί φορείς, τότε το πράγμα αλλάζει».
 
Το σημαντικότερο είναι ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατέληγε σε μια προφητική διαπίστωση: «Ηταν ωστόσο ένα μάθημα. Τους φασίστες δεν πρέπει να τους υποτιμούμε. Υπάρχουν δυστυχώς οι συνθήκες για να αποκτήσουν επιρροή. Μην ξεχνούμε τη διείσδυσή τους στο κόμμα της Δεξιάς και ώς ένα βαθμό στην Πολιτική Ανοιξη».
 
Οσο για τον Μιχαλολιάκο, αυτός ποτέ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του: «Οπως ήταν φυσικό ο απόηχος της εκπομπής αυτής ήταν τεράστιος. Παρ” όλα τα όσα εμετικά και αισχρά έγραψαν οι εφημερίδες και είπαν διάφοροι μέντορες [sic] σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εγώ ξέρω ότι όπου και να πήγαινα σε Αθήνα και επαρχία έπαιρνα συγχαρητήρια και ούτε ένας απλός άνθρωπος δεν βρέθηκε να με κατηγορήσει. Τέτοια υψηλή θεαματικότητα ο κ. Πρετεντέρης δεν είχε ποτέ άλλοτε».
 
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, 10/4/2013

Παραπολιτικά



Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/#ixzz2gOzE6gRG

Το σκοτεινό παιχνίδι της Σ. Αραβίας

O ρόλος του οίκου των Σαούντ στην αιματοχυσία στη Συρία

Όταν τον Ιούλιο του 2012 ο βασιλιάς Αμπντάλα, της Σαουδικής Αραβίας, διόρισε τον πρίγκηπα Μπαντάρ ως επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, ένα ρίγος πρέπει να διαπέρασε τη σπονδυλική στήλη των διευθυντών μυστικών υπηρεσιών ολόκληρου του πλανήτη.

Όλοι καταλάβαιναν ότι ο άνθρωπος που εδώ και τρεις δεκαετίες βρίσκεται πίσω από τις πιο βρώμικες αποστολές των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, αναλάμβανε το νέο του πόστο με μια και μόνο αποστολή – να ανατρέψει το συντομότερο δυνατόν τον πρόεδρο Ασάντ της Συρίας και να σπάσει έτσι το λεγόμενο σιιτικό τόξο που συνδέει την Τεχεράνη με τη Δαμασκό και την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal o Μπαντάρ πέρασε τον τελευταίο χρόνο πετώντας με το προσωπικό του αεροσκάφος από τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι μέχρι το Κρεμλίνο στη Ρωσία προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό μέτωπο εναντίον του Ασάντ και να κάμψει τις αντιδράσεις όσων αντιτίθενται στην ανατροπή του καθεστώτος του.


Με την βοήθεια του Κατάρ και την επίβλεψη της CIA η Σαουδική Αραβία κατάφερε να εξοπλίσει ορισμένα από τα πλέον εξτρεμιστικά στοιχεία της συριακής αντιπολίτευσης ενώ πρόσφατα ήρθαν στο φως πληροφορίες για στρατόπεδα εκπαίδευσης μαχητών στην Ιορδανία.

Σύμφωνα πάντα με την Wall Street Journal ο Μπαντάρ μεσολάβησε προσωπικά ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις της Ιορδανίας, που φοβόταν ένα τεράστιο προσφυγικό ρεύμα στα σύνορά της, ενώ πίεσε και την CIA να βάλει στο μισθολόγιό της ορισμένα από τα ανώτερα στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης.

 Το σκοτεινό παιχνίδι της Σ. Αραβίας



Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα αρκετά αραβικά μέσα ενημέρωσης φωτογραφίζουν τον πρίγκηπα Μπαντάρ σαν τον άνθρωπο πίσω από την «προβοκάτσια», όπως την χαρακτηρίζουν, της επίθεσης με χημικά όπλα στη Συρία που χρησιμοποιείται σαν αφορμή της αμερικανικής επέμβασης. Ποιος είναι όμως πραγματικά ο άνθρωπος που οργανώνει τόσο μεθοδικά την ανατροπή του Ασάντ;


Από τον Κάρτερ στον Ομπάμα

Ο Μπαντάρ θα γίνει ευρύτερα γνωστός στη διεθνή κοινή γνώμη από τα ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ, που αποκάλυψαν τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του Ριάντ με την οικογένεια Μπους και την (αν μη τι άλλο) μυστηριώδη σχέση της βασιλικής οικογένειας των Σαούντ με τον Οσάμα μπιν Λάντεν και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι παροικούντες την Ουάσινγκτον όμως γνωρίζουν τον Σαουδάραβα πρίγκηπα ήδη από τη δεκαετία του ’80 όταν χρηματοδοτούσε για λογαριασμό των ΗΠΑ τους Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν. «θυμάμαι» συνηθίζει να λέει ο ίδιος «ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν ήρθε να με ευχαριστήσει προσωπικά λέγοντας ‘’σ’ ευχαριστούμε που έφερες τους Αμερικάνους να μας βοηθήσουν’’».

Από αυτή την ανίερη συνεργασία της Ουάσινγκτον με το Ριάντ, στην οποία συμμετείχαν και οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν, θα δημιουργηθούν ορισμένα από τα πλέον επικίνδυνα «τέρατα» της ισλαμικής τρομοκρατίας, τα οποία ύστερα από χρόνια θα αποτελέσουν το πρόσχημα που ζητούσε ο Λευκός οίκος για μια γενικευμένη επίθεση στη Μέση Ανατολή.

Η εμπλοκή του Μπαντάρ με την αμερικανική πολιτική σκηνή ξεκινά με τον πρόεδρο Κάρτερ με τον οποίο έχει συχνά απευθείας επαφές παρακάμπτοντας την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσινγκτον.

Ο Κάρτερ από την πλευρά του τον γνωρίζει στον τότε κυβερνήτη της Καλιφόρνιας και μετέπειτα πρόεδρο, Ρόναλντ Ρίγκαν, με τον οποίο δημιουργεί ιδιαίτερα στενούς δεσμούς, όπως θα κάνει αργότερα και με την βρετανίδα πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ. Επί προεδρίας Ρίγκαν, μάλιστα, ο Μπαντάρ θα βρεθεί να εμπλέκεται στο περίφημο σκάνδαλο Ιράν – Κόντρα με το οποίο η Ουάσινγκτον πουλούσε όπλα στο Ιράν και προσέφερε τα έσοδα στα τάγματα θανάτου των Κόντρας στη Νικαράγουα.

Ο Μπαντάρ πάντως θα σχηματίσει τους ισχυρότερους δεσμούς με την οικογένεια Μπους – πρώτα με τον πατέρα, όταν ακόμη ήταν γενικός διευθυντής της CIA και αργότερα και με τον υιό – γεγονός που θα του προσφέρει και το παρατσούκλι «Μπαντάρ Μπους».

Μέσω του πρίγκηπα η Σαουδική Αραβία θα προσφέρει τεράστια οικονομική ενίσχυση στις αμερικανικές εκστρατείες εναντίον του Ιράκ, χάρη στις οποίες το Ριάντ θα επιχειρήσει να απομακρύνει από την αγορά πετρελαίου της Μέσης Ανατολής έναν ενοχλητικό αντίπαλο. Το κόστος μάλιστα για τον οίκο των Σαούντ από τον πρώτο πόλεμο στον κόλπο ήταν τόσο μεγάλο ώστε η εθνική οικονομία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σημάδια κόπωσης – πριν ανακάμψει δυναμικά μαζί με την εκτίναξη των τιμών του μαύρου χρυσού.

Συνολικά κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ ο Μπαντάρ ήταν ο βασικός συνομιλητής πέντε Αμερικανών προέδρων, δέκα υπουργών εξωτερικών και 11 συμβούλων εθνικής ασφάλειας. Ο ίδιος όμως πρωτοστάτησε και για την μερική προσέγγιση με το Ισραήλ καθώς θεωρούσε ότι μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό σύμμαχο απέναντι στο Ιράν.
Πολύ πιο σκοτεινές ήταν οι σχέσεις του με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας. Ιρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πριν από χρόνια ότι ο Μπαντάρ βρέθηκε για άγνωστο χρονικό διάστημα σε κατ’οίκον περιορισμό ύστερα από την προσπάθεια ενός αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Μυστικές επαφές με τον Πούτιν

O ρόλος του Μπαντάρ στις προσπάθειες ανατροπής του καθεστώτος Άσαντ ήρθε και πάλι στο φως στα τέλη Αυγούστου ύστερα από μια μυστική και όπως λέγεται θυελλώδη συνάντηση του Σαουδάραβα πρίγκηπα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο Μπαντάρ ζήτησε από τη Μόσχα να διακόψει κάθε προσπάθεια αποτροπής του πολέμου στη Συρία με αντάλλαγμα πλούσιες συμφωνίες ενεργειακής συνεργασίας αλλά και πολιτική στήριξη στην Τσετσενία, όπου σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές δραστηριοποιούνται και εξτρεμιστικές ομάδες από τη Μέση Ανατολή.


Συγκεκριμένα ο Μπανταρ φέρεται να υποσχέθηκε ότι η ανατροπή του Ασάντ δεν θα χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση στη Συρία αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου προς τη Μεσόγειο, που θα μπορούσαν να βλάψουν την ενεργειακή συνεργασία της Ρωσίας με την Ευρώπη.


Παράλληλα όμως ο επικεφαλής των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών απείλησε εμμέσως πλην σαφώς με τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στη ρωσική πόλη Σότσι το 2014. Αν συνεργαστείτε, είπε ο Μπαντάρ, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης που διέρρευσαν στον Τύπο «μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα προστατεύσουμε τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μπαντάρ εμφανίστηκε στη συνάντηση ως εξουσιοδοτημένος από την Ουάσινγκτον να επιτύχει τη συμφωνία με τη Μόσχα, γεγονός που αποδεικνύει και τον τεράστιο βαθμό ελευθερίας κινήσεων που απολαμβάνει από την αμερικανική υπερδύναμη.

Τρεις εβδομάδες αργότερα και ενώ ο Πούτιν φέρεται να είχε αρνηθεί τη συνεργασία αλλά και τις απειλές του Μπαντάρ η ανθρωπότητα πληροφορήθηκε την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, την οποία οι αμερικανικές και σαουδαραβικές μυστικές υπηρεσίες αποδίδουν στο καθεστώς του Ασαντ.

Άρης Χατζηστεφάνου ΕΠΙΚΑΙΡΑ Σεπτέμβριος 2013
Σχετικά θέματα: Μπαντάρ: Η σκοτεινή καρδιά της Μ.Ανατολής

Κλείνουν τα καταστήματα Sprider Stores...


Κλείνουν από την Τρίτη τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης Sprider Stores σε όλη τη χώρα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν «η άρνηση των τραπεζών να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση.

»Η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας η οποία έχει πλήξει σημαντικότατα και τον κλάδο μας, ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών και η αύξηση του κόστους χρηματοδότησης επιδείνωσαν την κατάσταση» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση της εταιρίας που αιτιολογεί την απόφαση του «λουκέτου». 

Περί δημοκρατίας

  • Από τον email...

Η επίκληση των δημοκρατικών θεσμών από ακραιφνείς θιασώτες απολυταρχικών καθεστώτων είναι επιεικώς γελοία και ανάξια σχολιασμού. 
 
 
Δεν είναι ποτέ δυνατόν να γίνει πειστική, αφού τα κριτήρια της υπερασπιστικής τακτικής δεν συνάδουν με την εφαρμογή των οικειοποιημένων θεωριών. Πρόκειται για σαφέστατη ανακολουθία που μόνο θυμηδία προκαλεί.

Ο παραπάνω ισχυρισμός όμως επ ουδενί δίνει το δικαίωμα στους εκφραστές ενός δημοκρατικού πολιτεύματος να υιοθετήσουν πρακτικές αντίθετες των πεποιθήσεών τους. Σε τελική ανάλυση γίνεται λόγος για την ίδια ακριβώς ανακολουθία.

Κρίνεται επομένως απολύτως αναγκαίο τόσο η μεθοδολογία όσο και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για όλους τους εμπλεκομένους -μετά από την έστω και με καθυστέρηση κινητοποίηση πολιτείας και δικαιοσύνης- να μη δώσουν σε κανένα εχέφρονα άνθρωπο την αφορμή να αμφισβητήσει τη νομιμότητα του όλου εγχειρήματος.

Aντε τώρα μετά από αυτά να μιλήσεις για Κυριακούλη και Quality...

Σβάστικες, πιστόλια και πορτρέτα του Χίτλερ στη μεζονέτα του Παππά

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Δύο πιστόλια τα οποία κατείχε παράνομα, σβάστικες, γερμανικά κράνη και φωτογραφίες του Χίτλερ βρήκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί στο σπίτι του συλληφθέντος «υπαρχηγού» της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.


Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μετέβη στα Ιωάννινα και κάνει «φύλλο και φτερό» την οικία του συλληφθέντος βουλευτή.
Aπό τις έως τώρα έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, έχουν βρεθεί:


  • πιστόλι 9 mm LUGER και 6-σφαιρο περίστροφο COLT .38 Special , τα οποία κατείχε παράνομα
  • ξιφολόγχη συνολικού μήκους 53 εκ., με μήκος λάμας 42 εκ.,
  • σιδερογροθιά,
  • εβδομήντα πέντε (75) δισκέτες Η/Υ,
  • ψηφιακός δίσκος CD
  • τέσσερα (4) Ευαγγέλια παλαιού τύπου, για τα οποία ερευνάται η πιθανότητα να εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων,
  • δύο (2) κράνη, εκ των οποίων το ένα με διακριτικά « SS » και το άλλο με αγκυλωτό σταυρό (σβάστικα),
  • μπουκάλια κρασιού κενού περιεχομένου, με ετικέτα όπου απεικονίζεται ο Μπενίτο Μουσολίνι και συγκεκριμένα πορτρέτο αυτού, και φωτογραφία όπου χαιρετά ναζιστικά,
  • πλήθος βιβλίων που αναφέρονται στους ναζί,
  • δύο (2) μικρές πάνινες σημαίες με αγκυλωτό σταυρό και κοντάρι,
  • δύο (2) μεγάλες πάνινες σημαίες με αγκυλωτό σταυρό, χωρίς κοντάρι,
  • πάνινη σημαία με δικέφαλο αετό και τα διακριτικά « SS »,
  • δύο (2) τριγωνικά σημαιάκια μεσαίου μεγέθους με αγκυλωτό σταυρό,
  • φωτογραφία του Αδόλφου Χίτλερ, στο πάνω μέρος της οποίας αναγράφεται «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».
Το σπίτι του Χρήστου Παππά, μία διώροφη μεζονέτα, βρίσκεται κοντά σε επιχείρηση την οποία διατηρούσε ο ίδιος πριν πολιτευτεί, στην οδό Δωδώνης.
Η Ελληνική Αστυνομία διενεργεί εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό «κρυμμένου οπλοστασίου» της Χρυσής Αυγής, καθώς σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα όπλα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία.
Σβάστικες, πιστόλια και πορτρέτα του Χίτλερ στη μεζονέτα του Παππά
Μετά τις συλλήψεις τα ξημερώματα του Σαββάτου, ειδικοί αξιωματικοί εντόπισαν στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια, καθώς και το χρηματικό ποσό 43.100 ευρώ, πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, υπολογιστές και USB.
Οι αστυνομικοί αναφέρθηκαν επίσης με έκπληξη στο τεράστιο κάδρο του Αδόλφου Χίτλερ που αντίκρισαν σε δωμάτιο του σπιτιού του.

Χ.Α.: Λίγο μετά την λήξη της συνεδρίασης...

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΣ: Τα μαστόρια έβγαλαν τα αλφάδια τους, στο... -1,64% τον ήθελαν και στο -1,64% τον έκλεισαν(!! χο χο χο)... Στις 1014,06 μονάδες. Αυτό το... ,06 μας μπερδεύει, αλλά που θα πάει θα εντοπίσουμε την αιτία... 


ΦΡΛΚ: Μπράβο δυναμική, το γύρισαν το χαρτί του από το -5,6% στο +0,59%. Τα δυνατά χέρια που γράφαμε έκαναν και πάλι επίδειξη... Με 8850 τμχ στο συν και 57000 στιο μείον και μέσο όρο στο -25. Αλλά στο ΧΑ μετράει το τελευταίο 2λεπτο - 3λεπτο. Κάτι σαν αγώνας Μπάσκετ Μπωλ δηλαδή...

ΕΕΕ: Σιγά μην την έριχναν σήμερα...

ΕΤΕ: Με κλείσιμο στα 3,0000 ευρώ χωρίς μεταβολή και κάλυψη του ενδοσυνεδριακού -3%...

ΑΤΤΙΚΗΣ:  Μπράβο στον Μικέλε, που είχε κάνει σωστή χαρακόβια εγχείρηση στον χάρτο, όταν όλα φάνταζαν ρόδινα... 


ΑΤΤ: Τώρα την ξανακοιτάμε, ήρεμα κσι στρωτά... Να μας δώσει και ένα... ψυχογράφημα ο Μικέλε...

''ΕΠΕΣΕ ΞΥΛΟ'': Στις ΜΙΓ, ΟΤΕ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΙΑΣΩ, ΠΛΑΘ, ΥΓΕΙΑ, ΝΗΡΕΑ, ΑΤΤ.

ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: ΚΟΥΑΛ, ΕΥΡΩΒ, ΚΥΡΙΟ, ΕΛΒΕ ( έκανε πολλά τμχ 74.600 συγκεκριμένα)...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:Πολύ καλή συμπεριφορά έχουν να επιδείξουν οι τίτλοι των Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΠΡΟ, ΦΦΓΚΡΠ, ΒΙΟΧΚ, ΜΠΕΛΑ που κάλυψαν σημαντικά ποσοστά από τις ενδιάμεσες απώλειές τους...


ΠΕΙΡΤΠ: Έστω οριακά, έκλεισε στο συν αντιδρώντας από το -5,7%... 

ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ: ΑΣΤΗΡ - ΠΠΑΚ - ΒΙΟΣΚ - ΑΡΑΙΓ, ΟΛΘ, ΜΕΤΚΑ,

ΑΠΟ το -3,44% στο μηδέν οι απώλειες της ΜΟΗ, από το -5,5% στο -0,5% η ΕΥΠΡΟ...

      

ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΕΒΕΑ Πιο απαισιόδοξοι για την τσέπη μας από ότι για την οικονομία

 

Αντίθετη πορεία ακολουθούν οι δείκτες αισιοδοξίας για την εθνική οικονομία και για τα οικονομικά των νοικοκυριών, σύμφωνα με την τέταρτη ποσοτική έρευνα για το έτος 2013 με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται κατ' εντολήν του ΕΒΕΑ από την εταιρία ALCO, ενώ η επεξεργασία των ευρημάτων της πραγματοποιείται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ.

Αναλυτικότερα, στο πάγιο ερώτημα που σχετίζεται με την γνώμη των πολιτών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, διαπιστώνεται για πρώτη φορά από τη διενέργεια του Βαρομέτρου του ΕΒΕΑ, μείωση του κλίματος απαισιοδοξίας κάτω από τις 70 μονάδες, στις 68 (από 70 που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση).

Δύο μονάδες αυξάνεται αντίστοιχα, στο 18% από 16% ο Δείκτης Αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας.


Στο δεύτερο πάγιο ερώτημα που τίθεται σε κάθε Οικονομικό Βαρόμετρο του ΕΒΕΑ και σχετίζεται με την πορεία των προσωπικών οικονομικών των πολιτών, το ποσοστό απαισιοδοξίας αυξήθηκε στο 74%, από 73% στο προηγούμενο Βαρόμετρο. Αντιστοίχως, μειώθηκε και ο προσωπικός δείκτης αισιοδοξίας στο 12%, από 14% στο προηγούμενο Βαρόμετρο του Ιουνίου.


Στην ερώτηση τι διατηρεί την ανασφάλεια των καταθετών και αποτρέπει την επιστροφή κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες, το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε τη δυσπιστία του για την πορεία της οικονομίας, το 27% εξέφρασε φόβους πολιτικής αστάθειας, ενώ μόλις ένα 19% εξέφρασε τους φόβους του για "κούρεμα" καταθέσεων, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κύπρου.


Στην ερώτηση αν η διαφαινόμενη επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος θα αποτρέψει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, το 46% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά, ότι δηλαδή δε θα αποφευχθούν νέα μέτρα, το 32% θετικά, ενώ ένα 22% επέλεξε να μην απαντήσει.


Τέλος, στην ερώτηση αν απαιτείται αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για πλήρη απελευθέρωση των καταστημάτων τις Κυριακές, το 64% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά, το 24% θετικά, ενώ ένα 12% επέλεξε να μην απαντήσει.


Όπως σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος, «ενώ μειώνεται ο δείκτης απαισιοδοξίας για την πορεία της εθνικής μας οικονομίας, αντίθετα αυξάνεται ο δείκτης απαισιοδοξίας για τα οικονομικά των ίδιων των νοικοκυριών.


Είναι προφανές ότι η κοινωνία δηλώνει έτσι την αντίληψή της ότι ακόμη και αν η οικονομία μπει σε δρόμους σταθερότητας και ανάπτυξης, η θέση των νοικοκυριών δε θα βελτιωθεί.


Είναι αξιοσημείωτο ότι η δυσπιστία για την πορεία της οικονομίας που επιτείνεται από τον φόβο της πολιτικής αστάθειας, προκαλεί ανησυχία και στους καταθέτες και αποτρέπει την επιστροφή κεφαλαίων στις τράπεζες.


Αντίθετα, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για "κούρεμα" καταθέσεων. Επιπροσθέτως, η έντονη δυσπιστία και απαισιοδοξία τής κοινωνίας, οδηγεί ένα μεγάλο κομμάτι της στην εκτίμηση ότι ακόμη κι αν υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, δεν θα αποφύγουμε νέα μέτρα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».


Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 20 και 23 Σεπτεμβρίου 2013.

www.ethnos.gr

 

Ουκρανία: Έκαναν σεξ πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και τους πάτησε το τρένο!

 

Η γυναίκα πέθανε ακαριαία, ενώ του άντρα του κόπηκαν τα πόδια - «Θέλαμε να γευτούμε την ακραία αίσθηση του να κάνεις σεξ στις ράγες», είπε ο άντρας στους αστυνομικούς 

Την «ακραία ηδονή» έψαχνε ένα ζευγάρι στην Ουκρανία στο πιο απρόσμενο μέρος. Πάνω στις γραμμές του τρένου!

Μόνο που για κακή τους τύχη το τρένο πέρασε από πάνω τους, με αποτέλεσμα η 30χρονη κοπέλα να πεθάνει ακαριαία και του 41χρονου άντρα της να κοπούν τα πόδια.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το ζευγάρι γυρνούσε από πάρτι και στη διαδρομή αποφάσισαν να συνευρεθούν ερωτικά πάνω στις ράγες. Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη δήλωσή του μετέφερε τα όσα είπε ο άντρας στους αστυνομικούς όταν τους βρήκαν στις ράγες.

«Αποτύχαμε να συγκρατήσουμε το φυσικό πάθος μας καθώς γυρνούσαμε στο σπίτι και θέλαμε να γευτούμε την ακραία αίσθηση του να κάνεις σεξ στις ράγες του τρένου».

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομική έρευνα, το ζευγάρι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και γι αυτό το λόγο δεν κατάλαβαν πως το τρένο ερχόταν κατά πάνω τους.

Ηλεκτρονική:Μειωμένες ζημίες, καλύτερη ρευστότητα


Υποχώρηση κύκλου εργασιών από τα 100 στα 84 εκατ. ευρώ, βελτίωση του EBITDA (που παρέμεινε αρνητικό) από το -2,82 στα -2,09 εκατ. ευρώ και υποχώρηση των καθαρών ζημιών από τα 10 στα 8,45 εκατ. ευρώ σημείωσε η Ηλεκτρονική κατά την ετήσια οικονομική χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2013.

Η πτώση των πωλήσεων αποδίδεται στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε μικρή υποχώρηση στο μικτό περιθώριο κέρδους και σαφής υποχώρηση στα έξοδα λειτουργίας και διάθεσης.

Τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-6,1 εκατ. ευρώ στις 30/6/2013) ωστόσο στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγεται η μετατροπή του συνόλου πλέον του τραπεζικού δανεισμού σε μακροπρόθεσμο, με αποτέλεσμα στις 30 Ιουνίου η εισηγμένη να διαθέτει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τράπεζες 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό μικρότερο από το ύψος των διαθεσίμων της (3,73 εκατ. ευρώ).

Η διοίκηση της εταιρείας «αντιλαμβανόμενη την σταδιακή επιβράδυνση της μείωσης των πωλήσεων με διατήρηση των περιθωρίων μικτού κέρδους αλλά και σημαντικές μειώσεις στις δαπάνες ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να βελτιώσει τα αποτελέσματά της και στο άμεσο μέλλον να επανέλθει σε κερδοφόρες χρήσεις».

Επίσης, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την μετατροπή βραχυπρόθεσμων δανείων σε μακροπρόθεσμα, η εισηγμένη θεωρεί πως μειώνουν τον κίνδυνο ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

X.A. - Αγορά... κρίσεις και σχόλια από τον Μάνο Χατζηδάκη...

  • ΑΓΟΡΑ

Ο Σεπτέμβριος τελειώνει την Δευτέρα και μαζί με αυτόν το ημερολογιακό εννεάμηνο. Στατιστικά ο Οκτώβριος δεν είναι και τόσο κακός μήνας: 8/10 τελευταίες χρονιές έχει κλείσει με κέρδη. 
  • Βέβαια την μία από τις δύο φορές που έκλεισε στο μείον (2008) οι απώλειες έφθασαν το 27,9% και αποτελούν τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες στην ιστορία του ΧΑ. 

Ο Οκτώβριος έρχεται με περισσότερο περιεχόμενο καθώς αναμένονται σημαντικές κινήσεις εντός και εκτός ταμπλό: Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, στις 11/10 είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση του πακέτου από το ΤΑΙΠΕΔ ενώ εντός του μήνα αναμένονται οι τελικές φάσεις των διαγωνισμών πώλησης για ΕΒΖ και Αστήρ. 
  • Από το ΤΑΙΠΕΔ αναμένουμε ωστόσο και νέα που αφορούν το Ελληνικό αφού η 29η Οκτωβρίου εμφανίζεται ως πιθανή ημερομηνία υποβολής των masterplan από τις τέσσερις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες. 
  • Μέσα στον μήνα και λογικά πριν το Eurogroup θα έχουμε και την ετυμηγορία της Τρόικας για την δόση του 1 δις ευρώ και μια πιθανή αναβάθμιση που μπορεί να έρθει μαζί με την απόφαση της έγκρισης της δόσης.



 

ΔΕΗ: Εξασφάλισε 15ετές δάνειο ύψους 739 εκ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο του 5% γεγονός που της επιτρέπει να προχωρήσει στην επένδυση του λιγνιτικού εργοστασίου της Πτολεμαίδας συνολικής δυναμικότητας 660MW και προϋπολογισμού 1,4 δις ευρώ και χρόνο κατασκευής 6 χρόνια. 
  • Τα καλά νέα σαφώς έχουν να κάνουν με το επιτόκιο δανεισμού και την καθαρότερη εκπομπή ρύπων (υπολογίζεται χαμηλότερη κατά 90%), ωστόσο παράπλευρή θετική ανάγνωση υπάρχει και για την ΓΕΚΤΕΡΝΑ η οποία έχει το συμβόλαιο κατασκευής της μονάδας. Το χαμηλό επιτόκιο του δανείου εκτιμάται ότι θα αποτελέσει οδηγό για μια πιθανή ομολογιακή έκδοση της ΔΕΗ κατά το πρότυπο των Ελληνικών Πετρελαίων στο δεύτερο τρίμηνο του 2014.



 

ΟΠΑΠ: Η προσθήκη της Blackrock με 5,2% την περασμένη εβδομάδα ήταν η τέταρτη ξένου θεσμικού επενδυτή με ευαίσθητο ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Ίδιο σχεδόν  ποσοστό κατέχει το Baupost, στο 5% έχει περιοριστεί το ποσοστό του Silchester ενώ 5% έχει και η Fidelity. 
  • Η παρουσία των ξένων θεσμικών κεφαλαίων στο μετοχικό κομμάτι ήταν μια καλή παρακαταθήκη για την συμμετοχή τους στην ομολογιακή έκδοση η οποία προκειμένου να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση αύξησε το ελάχιστο όριο εγγραφής σε 1 εκ. ευρώ στοχεύοντας σε πιο θεσμικές τοποθετήσεις. 




Λογιστικές Αξίες: Παρά τις ζημιές χρήσης που αναμένονται για το 2013 τόσο ο Τιτάνας όσο και ο Φουρλής έπιασαν τα επίπεδα των λογιστικών τους αξιών επιδεικνύοντας την περασμένη εβδομάδα εξαιρετική συμπεριφορά στις τάσεις της αγοράς, ειδικά στην ανοδική της φάση. 

Όμως παρά την υψηλή θεωρητική αξία που έχουν ως εταιρίες η τελική γραμμή είναι και θα είναι το βασικό και θεμελιώδες κίνητρο για να αλλάξουν προς τα καλύτερο οι συνθήκες αποτίμησης τους. 


Ακόμα και η επόμενη χρήση δεν προβλέπεται ιδιαίτερα δυνατή για τις δύο εταιρίες διατηρώντας τα μεγέθη της τελικής γραμμής στην καλύτερη περίπτωση κοντά στο σημείο ισορροπίας. 

Με τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις 1,42 δις ευρώ και 166 εκ. ευρώ θα πρέπει μάλλον να δείξουν κάτι περισσότερο στο εννεάμηνο ή στο δωδεκάμηνο που θα μετριάσει την εικόνα ζημιών που εμφανίζουν στο εξάμηνο.



Quality & Reliability: Αθόρυβα η μετοχή έφθασε το 1,6 ευρώ διαμορφώνοντας μια αποτίμηση σχεδόν διπλάσια από την καθαρή της θέση. Στις 20 Μαΐου το 16,58% της εταιρίας είχε περιέλθει σε νέο μέτοχο (κ. Εμμανουήλ Ξιώνης) μετά από εκποίηση ποσοστού που κατείχε η Εθνική Τράπεζα. 

  • Στις 8 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη άλλη μια εκποίηση ποσοστού (~15,7%) που έχει στην κατοχή της η Eurobank και ενδεχομένως να έχει ενδιαφέρον αν θα υπάρξει εκ νέου μετοχικό ενδιαφέρον από τον ίδιο μέτοχο.



Βιοχάλκο: Η κόντρα εξελίσσεται σε βεντέτα και αυτό μάλλον δεν συμφέρει κανένα «αντιμαχόμενο» μέρος. Στην μέση οι μικρομέτοχοι οι οποίοι προσπαθούν να διαμορφώσουν άποψη στο τι τους συμφέρει και τι όχι. Όσο για τα αντανακλαστικά αποχώρησης η στήλη παρατηρεί ότι «τώρα είναι πια πολύ αργά».

ΕΥΔΑΠ: Του Μάνου Χατζηδάκη...

ΕΥΔΑΠ: Και εκεί που η αγορά ανέμενε την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προέκυψε κούρεμα με τις οφειλές που προκύπτουν από τις επενδύσεις που έχει κάνει η ΕΥΔΑΠ αλλά και από τις επιδοτήσεις των έργων που έχει λαμβάνειν η εταιρία από το 2000. 

  • Το κούρεμα βέβαια δεν θα έχει την μορφή διαγραφής των απαιτήσεων αλλά θα μπορεί να αφορά μια εφάπαξ αύξηση στο κόστος του ακατέργαστου νερού που η ΕΥΔΑΠ έχει διανείμει από το 2004 και μετά και την ανανέωση της παραχώρησης για άλλα 20 χρόνια. 

  • Ειδικά η δεύτερη περίπτωση προσομοιάζει  με την περίπτωση της αγοράς του δικαιώματος διεξαγωγής των επίγειων παιχνιδιών από τον ΟΠΑΠ. Με αυτό τον τρόπο η ΕΥΔΑΠ θα αντισταθμίσει λογιστικά ή μερικώς εξολογιστικά τις απαιτήσεις της με νέες οφειλές με τον ίδιο αντισυμβαλλόμενο. 

  • Εφόσον όμως υπάρξει διαγραφή απαιτήσεων θα πρέπει να γίνουν και οι αντίστοιχες λογιστικές εγγραφές στα ίδια κεφάλαια της εταιρίας χαμηλώνοντας σαφώς την αξία της εταιρίας. 

  • Και εδώ ξεκινούν τα ερωτήματα:  Άρα ο ισολογισμός δεν έλεγε την αλήθεια; Άρα ο ισολογισμός κατέγραφε οφειλές που δεν ήταν πραγματικές; Άρα υπήρχαν απαιτήσεις έναντι της ΕΥΔΑΠ που δεν ήταν λογιστικοποιημένες; 

  • Και ποιος υπέγραφε για όλα αυτά; Και ποιος μπορεί να πιστέψει ότι κάτι παρόμοιο δεν ισχύει στον ΟΛΠ, στον ΟΛΘ ή την ΔΕΗ;

About Me